Namusillan Tuliruusu & Saxaphone May Thorn

Pennut syntyvät maaliskuussa.

Emä Namusillan Tuliruusu "Maisa" lonkat AA ja kyynärpäät 00, silmät terveet.

Taipumuskoe suoritettu hyväksytysti ja Noutajien metsästyskokeissa se kilpailee avoimessa luokassa.

Maisa on vauhdikas ja äänetön metsästyskoira. Se viihtyy vedessä, kosteikoissa ja kuivalla maalla yhtä hyvin kuin sohvallakin eihän metsällä kuitenkaan koko aikaa olla! Kotona sillä on seuranaan pieni tyttö ja meillä ollessaan se viihtyy hyvin kenneltiloissa toisten koirien kanssa. Se on hyvin sopeutuvainen, tyypillinen metsästyslinjainen labradori. Maisalla on valtava mielyttämisen halu, se haluaa tehdä kaiken oikein. Sen kanssa puuhatessa ei tarvitse miettiä millä sen palkitsee, miten sen saisi tekemään eri asioita. Koulutus on sille palkinto ja motiivi on mielyttää kouluttajaa. Maisan äiti oli Suomen käyttövalio FI KVA Namusillan Pikkukultasiipi, sukutaulussa on paljon Suomen, Ruotsin, Englannin ja Irlannin käyttövalioita.

Pentueen isä on englannista tuomamme"Vinski" Saxaphone May Thorn. Sen lonkat ovat BB ja kyynärpäät 00, silmät terveet.

Taipuskokeen se suoritti kesällä 2017. Vinski on uroksistamme ensimmäinen joka ei ole koskaan kyseenalaistanut minun, Anun, käskyjä vaikka onkin Pasin kouluttama. Nimensä mukaisesti (Koko kaupungin Vinski, Aapeli 1954) Vinski on hyvin aloitekykyinen ja omaa hyvän ongelmanratkaisukyvyn, aina pieni pilke silmäkulmassa. Sitä on ollut hyvin helppo kouluttaa, se ei kyseenalaista ohjaajansa käskyjä. Tärkeintä sille onkin omistajansa ja hänen kanssa puuhailu. Vinski on näyttänyt kuinka kuollut ja haavoitettu riista saadaan nopeasti talteen, se on ollut myös mukana kaupallisissa jahdeissa passikoirana, se on äänetön ja hyvin malttava uros. Rakenteeltaan se on voimakas, iso uros joten pääsee liikkumaan kevyesti vaikeissakin maastoissa. Kilpailu-ura aloitetaan tulevana kautena, odotamme siitä hyvin menestyksekästä uraa, Vinskin eno voitti IGL eli Englannin mestaruuden vuonna 2014. Sukutaulussa sillä on paljon hyvin menestyneitä brittikoiria.

 

Kummatkin vanhemmat on testattu geenitesteillä tai ne ovat vanhempiensa kautta terveet. Pennut eivät tule sairastumaan PRA (sokeuttava silmäsairaus), CMN (lihassurkastuma), MDF (ns. tappijalka, kääpiökasvuisuus).

Vinski syksyllä 2017 Saarenmaalla